Historisch Klazienaveen

Historische Avond : “HERINNERINGEN”

Willem Albert Scholten
(C) Veenkoloniaal Museum Veendam

Klazienaveen – Stichting Historisch Klazienaveen houdt op donderdag 14 november aanstaande vanaf 19.00 uur weer haar traditionele Historische Avond. Deze historische avond wijkt in alles af van alle tot dusver gehouden historische avonden.

Centraal op deze avond staan 8 (oud-) Klazienaveners die hun verhalen vertellen en worden geïnterviewd door Henk Kuhl (oud RTV Drenthe). De interviews worden ondersteund door tal van historische foto’s van Klazienaveen.

Het thema van de avond is dan ook HERINNERINGEN.

Daarnaast worden in de stijl van 1900 twee bijzondere schilderijen binnen gebracht en onthuld die alles te maken hebben met het ontstaan van Klazienaveen. Verder gaat het licht uit voor een bijzonder moment waarin de bezoekers van de avond worden meegenomen in een mysterieus voorval dat aan het begin van de 20e eeuw plaatsvond rondom Klazienaveen.

De muzikale invulling van de avond is in handen van Ineke de Jong en haar begeleider Kees Hendriks. Ineke was 2 keer finaliste op het Drents Liedtiesfestival en stond onlangs in de finale van het Twents Songfestival.

Kaarten à € 5,00 per persoon (incl. koffie/thee) voor deze bijzondere historische avond zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via https://www.bibliotheekklazienaveen.nl/agenda/agenda-bibliotheek-emmen/8120-historische-avond-klazienaveen-herinneringen

Inloop is vanaf 18.30 uur, de avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur.

Bovenstaande foto van Willem Albert Scholten is beschikbaar gesteld door het Veenkoloniaal Museum Veendam.


Klazienaveen

Klazienaveen heeft een relatief korte maar bewogen veenkoloniale geschiedenis achter de rug. Veen, turf, ontginning, het heeft Klazienaveen gevormd tot wat het nu is.

Op 8 februari 2016 is de Stichting Historisch Klazienaveen opgericht. Lammert Schoonewille en Jans Jagt hebben het initiatief hiertoe genomen.

De Stichting Historisch Klazienaveen wil de geschiedenis van Klazienaveen in beeld brengen.

Belangstellenden

Belangstellenden die hun medewerking willen verlenen aan de realisatie hiervan, worden verzocht contact op te nemen met Lammert Schoonewille (06 – 53 54 53 76) of Jans Jagt (06 – 19 87 51 14).

Foto’s, ansichtkaarten, video’s

Heeft u foto’s, ansichtkaarten of krantenknipsels? Die willen wij graag inscannen. Wij komen deze bij u thuis ophalen, wij scannen ze in en u krijgt ze zo snel mogelijk terug, inclusief de digitale bestanden. Heeft u ze al digitaal, dan kunt u ze mailen naar info@historischklazienaveen.nl. Wij zijn daar heel erg blij mee! Alvast hartelijk dank.