Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historische wandeling “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland”

19 september 2021 @ 13:00 - 17:00

€5
willem de weerd

De jaarlijkse historische wandeling van Stichting Historisch Klazienaveen wordt gehouden op zondag 19 september aanstaande. Het thema van deze editie is “In de voetsporen van de Domeneer van Turfland”.

We verzamelen vanaf 13.00 uur bij The Corner. Daar wordt koffie of thee gedronken. Rond 13.30 uur worden de deelnemers met een originele oude Amerikaanse schoolbus naar de plaats gebracht waar evangelist Willem de Weerd in januari 1904 uit de tram stapte om vervolgens naar Klazienaveen-Noord te lopen. Diezelfde weg gaan wij ook afleggen.

Hij begon zijn werk op zondag 3 april 1904 en ging hiermee door tot aan zijn dood op 28 januari 1946.

Hoewel de tocht in totaal 6 kilometer lang is, wordt er in etappes slechts 2 kilometer gewandeld. Tussenliggende stukken worden afgelegd met de Amerikaanse schoolbus. Mensen die minder valide zijn kunnen desgewenst de hele tocht met de bus afleggen. Onderweg vertelt een gids van Historisch Klazienaveen over van alles wat er onderweg is te zien.

Aan het einde van de wandeling / bustocht, in Klazienaveen-Noord, staat de Veenkerk open ter bezichtiging en vertelt Wiecher Heuving over het leven van evangelist Willem de Weerd. Ook wordt in de Veenkerk koffie gedronken.

De terugreis naar Klazienaveen wordt in de Amerikaanse schoolbus afgelegd. Die brengt ons naar de Algemene Begraafplaats, waar wordt stilgestaan bij het graf van Willem de Weerd. Vervolgens gaan we wandelend of met de bus terug naar The Corner.

Aanmelden

De kosten voor deze unieke historische reis bedragen slechts € 5,00 per persoon.

Aanmelding kan door onderstaand formulier in te vullen via e-mail naar info@historischklazienaveen.nl .

Vermeld daarin duidelijk met hoeveel mensen je deel wilt nemen en of je wilt wandelen of de gehele tocht in de bus wilt volgen. Na ontvangst van je aanmelding krijg je zo snel mogelijk antwoord met meer informatie. Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal deelnemers is beperkt in verband met het aantal zitplaatsen in de bus.

Vul onderstaand formulier in:

Vul hier je volledige naam in
Vul hier je e-mailadres in
Vul hier je telefoonnummer in
Met hoeveel personen wil je deelnemen aan de wandeling (à € 5,00 per persoon) ?
Vul hier je bericht in. Je krijgt zo snel mogelijk een bevestiging en meer informatie.

Organisator

Historische Klazienaveen
Telefoon
06-53545376
E-mail
info@historischklazienaveen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Klazienaveen
Van Echtenskanaal Noordzijde 600
Klazienaveen, Drenthe 7891 AW Nederland
+ Google Maps