Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalentafel: Thema: 75 jaar Rademaker – donderdag 16 februari

16 februari 2023 @ 19:00 - 20:00

Gratis
rademakers gieterij klazienaveen

Historische Klazienaveen organiseert samen met Facet de komende periode een aantal verhalentafels die het verhaal van Klazienaveen vertellen.

Aanstaande donderdagavond 16 februari start de eerste verhalentafel om 19.00 uur in de bibliotheek in Klazienaveen. Het thema van deze avond is “75 jaar Rademaker”. Deelname is gratis, evenals het kopje koffie!

Tijdens de verhalentafel vertellen we elkaar, onder het genot van een kopje koffie aan de koffietafel, verhalen van vroeger over Klazienaveen en de omliggende dorpen. Ieder kwartaal hebben we hiervoor een ander thema uitgekozen. De avond begint met een inleiding over de geschiedenis van Rademakers Gieterij in Klazienaveen, aangevuld met enkele foto’s. Tussentijds en daarna is er volop de gelegenheid om zelf verhalen te vertellen van wat je weet of hebt meegemaakt over of bij Rademakers. Heb je iets leuks om te laten zien? Neem dat dan vooral mee!

Heb je zin om hierbij aanwezig te zijn, of heb je zelf een leuk verhaal uit het verleden met ons te delen, geef je dan snel op.

De toegang en de koffie zijn gratis. Om ons een indruk te geven hoeveel mensen we kunnen verwachten is vooraf aanmelden gewenst, maar niet noodzakelijk. Aanmelden kan via deze link.

De thema’s die in 2023 voorbij zullen komen, zijn:

  • 16 februari 75-jaar Rademaker
  • 11 mei: de marathon van Klazienaveen
  • 14 september: Winkelweek in Klazienaveen

In november zal, zoals ieder jaar, ook weer de Historische Avond plaatsvinden. Ter ondersteuning van deze verhalen maken we gebruik van de schatkamer van Historisch Klazienaveen zoals beelden, foto’s, herinneringen en multimedia.

Gegevens

Datum:
16 februari 2023
Tijd:
19:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://facet-emmen.op-shop.nl/3672/verhalentafel-het-verhaal-van-klazienaveen/16-02-2023

Locatie

Bibliotheek Klazienaveen
Van Echtenstraat 24
Klazienaveen, Drenthe 7891 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0591 312 915