GEVRAAGD: Foto’s van Klazienaveen

klazienaveen hotel van dijk

Stichting Historisch Klazienaveen viert in 2026 haar 10-jarig bestaan. Om dit feestelijke moment op “historische” manier te vieren, heeft het bestuur besloten de prachtige veenkoloniale geschiedenis van Klazienaveen vast te leggen in een boek.

De voorbereidingen voor het historische boek over Klazienaveen zijn inmiddels in volle gang. In Uitgeverij Drenthe in Beilen heeft de Stichting Historisch Klazienaveen een uitgever gevonden met veel ervaring in het uitgeven van historische boeken.

Gevraagd: foto’s, dia’s, films, verhalen

Historisch Klazienaveen beschikt over een uitgebreide documentatie en diverse foto’s over de geschiedenis van Klazienaveen. Ongetwijfeld liggen in schoenendozen op de zolder van veel Klazienaveners nog tal van foto’s, dia’s, films of ander historisch materiaal dat zou kunnen bijdragen aan de volledigheid van het boek. Historisch Klazienaveen verzoekt iedereen die nog oude foto’s, dia’s, films of ander historisch materiaal over Klazienaveen heeft liggen en die het beschikbaar wil stellen om te mogen publiceren in het boek, contact op te nemen met Lammert Schoonewille via telefoonnummer 06-53545376 of via het contactformulier op de website of de mail: info@historischklazienaveen.nl.

Bij geen gehoor kun je ook contact opnemen met Jans Jagt via 06-19875114 of André Zwake 06-46091469.