Historisch boek over Klazienaveen in de maak

klazienaveen purit norit turffabriek turfschip scholtenskanaal

Stichting Historisch Klazienaveen viert in het jaar 2026 haar 10-jarig bestaan. Om dit feestelijke moment op “historische” manier te vieren, heeft het bestuur besloten de prachtige veenkoloniale geschiedenis van Klazienaveen vast te leggen in een boek. De voorbereidingen hiervoor zijn al begonnen.

In Uitgeverij Drenthe in Beilen heeft de Stichting Historisch Klazienaveen een uitgever gevonden met veel ervaring in het uitgeven van historische boeken.

Gevraagd: foto’s, dia’s, historisch materiaal

Historisch Klazienaveen beschikt over een uitgebreide documentatie en foto’s over de geschiedenis van Klazienaveen. Ongetwijfeld liggen in schoenendozen op de zolder van veel (ex-)Klazienaveners nog tal van foto’s, dia’s, films of ander historisch materiaal dat zou kunnen bijdragen aan de volledigheid van het boek. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het een uniek boek wordt waar menigeen veel plezier aan zal beleven. Historisch Klazienaveen verzoekt iedereen die in het bezit is van oude foto’s, dia’s, films of ander historisch materiaal over Klazienaveen, contact met ons op te nemen. Wij scannen deze foto’s graag in. Uiteraard wordt jouw naam vermeld in het boek als je materiaal voor het boek beschikbaar stelt.

Lees ook: GEVRAAGD: Foto’s van Klazienaveen

Contact

Heb jij oude foto’s, dia’s, films of ander historisch materiaal over Klazienaveen en wil jij die beschikbaar stellen voor ons nieuwe boek? Neem dan contact op met Lammert Schoonewille via telefoonnummer 06-53545376, via het contactformulier op onze website of stuur een e-mail naar info@historischklazienaveen.nl.
Je kunt ook contact opnemen met Jans Jagt via 06-19875114 of André Zwake via 06-46091469.