Historische Avond : “Herinneringen” op 14 november

Klazienaveen – Stichting Historisch Klazienaveen houdt op donderdag 14 november aanstaande vanaf 19.00 uur weer haar traditionele Historische Avond. Deze historische avond wijkt in alles af van alle tot dusver gehouden historische avonden.

Centraal op deze avond staan 8 (oud-) Klazienaveners die hun verhalen vertellen en worden geïnterviewd door Henk Kuhl (oud RTV Drenthe). De interviews worden ondersteund door tal van historische foto’s van Klazienaveen.

Het thema van de avond is dan ook HERINNERINGEN.

Daarnaast worden in de stijl van 1900 twee bijzondere schilderijen binnen gebracht en onthuld die alles te maken hebben met het ontstaan van Klazienaveen. Verder gaat het licht uit voor een bijzonder moment waarin de bezoekers van de avond worden meegenomen in een mysterieus voorval dat aan het begin van de 20e eeuw plaatsvond rondom Klazienaveen.

De muzikale invulling van de avond is in handen van Ineke de Jong en haar begeleider Kees Hendriks. Ineke was 2 keer finaliste op het Drents Liedtiesfestival en stond onlangs in de finale van het Twents Songfestival.

Kaarten

Kaarten à € 5,00 per persoon (incl. koffie/thee) voor deze bijzondere historische avond zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via https://www.bibliotheekklazienaveen.nl/agenda/agenda-bibliotheek-emmen/8120-historische-avond-klazienaveen-herinneringen

Inloop is vanaf 18.30 uur, de avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur.

Bovenstaande foto van Willem Albert Scholten is beschikbaar gesteld door het Veenkoloniaal Museum Veendam.