Historische boottocht met de Johannes Veldkamp

De Snikke Johannes Veldkamp

Stichting Historisch Klazienaveen houdt op zondag 28 augustus een historische boottocht met de snikke Johannes Veldkamp. Deelnemers kunnen zich vanaf 1 juni aanmelden via onze website.

De Johannes Veldkamp ligt op deze dag aangemeerd bij de aanlegkade bij de ovonde. We vertrekken om 13.00 uur, vanaf 12.45 u kun je instappen. De kosten zijn € 10,00 per persoon. Het maximaal aantal deelnemers is 30. Om teleurstelling te voorkomen adviseert Historisch Klazienaveen om je zo snel mogelijk aan te melden.

Boeiend en vooral gezellig

Het belooft een boeiende boottocht te worden. De gidsen André Zwake en Jans Jagt vertellen over de historische wetenswaardigheden van het van Echtenskanaal, Bladderswijk en de Oranjesluis. In de bocht in Erica wordt gekeerd. Daar wordt nog het een en ander verteld over het ontstaan van de huidige loop van het van Echtenskanaal.

Onderweg zorgt een accordeonist voor een sfeervolle middag op het water en worden de deelnemers getrakteerd op een hapje en een drankje.

Aan het eind van de boottocht wordt de uit 1890 daterende historische vlag van Klazienaveen door Willem Albert Scholten overhandigd aan Adde Hazewinkel, de eerste turfschipper die aanlegde in Klazienaveen.

De totale duur van deze boottocht is naar schatting 2,5 à 3 uur. De tocht eindigt weer bij de ovonde in het centrum van Klazienaveen.