Oude trambrug in Kerstsfeer (foto’s)

oude trambrug klazienaveen

Sinds begin december is de oude trambrug over de Molenwijk sfeervol verlicht met kerstverlichting. Verantwoordelijk hiervoor is de activiteitencommissie van de Molenwijk o.z. en de Molenwerf.

De commissie bestaat uit 5 dames: Laura, Monica, Silvia, Nathalie en Silvia. Het idee voor dit prachtige initiatief kwam boven drijven tijdens de jaarlijkse buurt-BBQ. De dames hebben het klimmen in de trambrug aan hun mannen overgelaten. Toen de oude Trambrug volledig in de lampjes was gehesen, werd het geslaagde idee door de 5 dames gevierd met een heerlijk glas wijn.

De prachtig verlichtte brug trekt intussen veel bezoekers en is een veel gefotografeerd object geworden. Het initiatief krijgt veel lof toegezwaaid. Het is de bedoeling dat de trambrug ook de komende jaren sfeervol verlicht zal zijn.

Tijdens het beklimmen van de oude trambrug is gebleken dat de bovenkant van de brug in zeer slechte staat verkeert. De beschermende verf is in slechte staat en er bleken diverse doorgeroeste plekken te zijn. EOP Klazienaveen, die financiële steun voor dit prachtige initiatief heeft toegezegd, zal daarom bij de Gemeente Emmen vragen om te kijken naar de staat van de oude trambrug.

Oude Trambrug uit 1904

De oude trambrug, daterende uit 1904, werd enkelen decennia geleden ontmanteld in het centrum van Klazienaveen. Deze is daarna voorzien van een nieuwe verflaag en daarna opnieuw geplaatst over de Molenwijk, de huidige plek.

Foto’s

oude trambrug klazienaveen
oude trambrug klazienaveen
oude trambrug klazienaveen
oude trambrug klazienaveen
oude trambrug klazienaveen