Uitnodiging voor bijwonen onthulling trammonument

Eerste tram in Klazienaveen nabij de RK Kerk

Morgen, zondag 14 januari 2024, wordt het trammonument op de tramdam (waar voorheen de trambrug lag) onthuld. Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd deze feestelijke onthulling vanaf 11:30 uur bij te wonen.

Morgen, om 11:56 uur om precies te zijn, is het precies 120 jaar geleden dat de eerste tram in Klazienaveen arriveerde. Deze tram haalde Klazienaveen uit z’n isolement. Dit voor Klazienaveen historische feit is de reden voor het initiatief van Stichting Historisch Klazienaveen om hiervoor een monument te plaatsen.

Feestelijke onthulling trammonument

Het trammonument zal samen met de burgemeester van de gemeente Emmen, Erik van Oosterhout, worden onthuld. Vanaf 11:30 uur beginnen de activiteiten rondom deze onthulling. Rond 11:30 uur zullen het bestuur van Stichting Historisch Klazienaveen, burgemeester Erik van Oosterhout en andere genodigden onder begeleiding van muziekband Laus Deo middels een feestelijke parade vanaf de Noorderbreedte, via de Venus en de Langestraat, bij het monument arriveren. Vervolgens zal, na een kleine toespraak van de burgemeester, het trammonument om exact 11.56 uur worden onthuld. Op dat moment is het precies 120 jaar geleden dat de DSM stoomtram feestelijk werd onthaald nabij de voormalige RK Kerk aan de Langestraat, ongeveer op het punt waar nu de Lidl en Boni zijn gehuisvest.

>>> Lees ook: Onthulling trammonument op zondag 14 januari 2024 11:56 uur

Tijdens deze onthulling is RTV Drenthe aanwezig om opnames te maken. Daarnaast zullen onder andere ook het Dagblad van het Noorden en enkele lokale kranten en nieuwssites hierbij aanwezig zijn.

Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om deze feestelijke onthulling van het trammonument bij te wonen.

Na de onthulling kunnen we, onder genot van een glaasje champagne, nog één keer genieten van muziekband Laus Deo.

Coevorden Dedemvaartsche Stoomweg Mij DSM Loc 18 Klazienaveen